ویزای استارتاپ کانادا
مهاجرت یکی از بحثهای داغ این روزها و سالهای اخیر در میان ایرانیان است. بسیاری از ما به دنبال راهکاری مطمئن برای اخذ ویزای کشوری مانند کانادا هستیم تا بتوانیم زندگی راحتتر و با امکانات بهتری را برای خود فراهم کنیم. راه های زیادی برای گرفتن ویزای کانادا وجود دارد که اخذ ویزای استارتاپ کانادا یکی از بهترین و جدیدترین این روش ها می باشد.
اگر دارای یک ایده خلاقانه و نوآورانه هستید میتوانید کسب و کار خودتان را در خاک کانادا عملی کنید. البته همه چیز تنها به یک ایده منحصر به فرد خلاصه نمیشود! قدم اول برای دریافت ویزای استارتاپ کانادا، ایده است، این ایده بنا به ماهیتی که دارد میتواند هم به صورت یک تیم حداقل یک نفره و حداکثر ۵ نفره پیادهسازی شود. بعد از نهایی کردن ایده و تیمسازی، باید آن را به شتابدهندههای موجود در خاک کانادا ارسال کرد. بعد از اینکه یکی از شتابدهندهها ایده را مورد پذیرش قرار دهد، همه چیز برای دریافت اقامت دائم کانادا مهیا خواهد بود.در واقع کشور کانادا این روش را برای استقبال از ایدههای نو و طرحهای منحصر به فرد پیش پای کسانی که دوست دارند در این کشور زندگی کنند قرار داده است.
در این نوشته قصد داریم همه چیز را را درباره اخذ ویزای استارتاپ کانادا بررسی نماییم و به سوالاتی مانند ویزای استارتاپ کانادا چیست، مدارک مورد نیاز برای اخذ این ویزا و چه کسانی میتوانند از آن استفاده کنند و خیلی از سوال های دیگر پاسخ دهیم. اگر شما هم علاقمند به کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه هستید و یا می خواهید این ویزا را دریافت نمایید و به اطلاعات بیشتری درباره آن نیاز دارید، این مطلب مخصوص شماست. پس تا انتهای آن با ما همراه باشید.
ویزای استارتاپ کانادا چیست؟
سازمانهای زیادی در کانادا وجود دارند که میتوانید برای اخذ این ویزا به آنها مراجعه کنید. به طور کلی این سازمانها در دسته گروه های تجاری قرار میگیرند و میتوان آنها را به سه گروه تقسیم کرد:
- Venture Capital | سرمایهگذاران ریسکپذیر
این سازمانها بیشتر به پروژههایی کمک میکند که انجامشان ریسک بالایی دارد. این سازمانها از شما پولی دریافت نمیکند و روش کارشان سرمایهگذاری بر روی کسب و کار شما است.
- Angel Investor | سرمایهگذاران فرشته
این سازمانها را معمولا ثروتمندان و مدیران بازنشسته اداره میکنند. آنها روی شرکتهای کوچک متعلق به دیگران سرمایهگذاری مینمایند. این سرمایهگذاران علاوه بر اینکه تجربه و دانش فنی و مدیریتی خود را به اشتراک میگذارند وارد سرمایهگذاریهای از ۷۵ هزار دلار می شوند. آنها معمولا حق نظارت بر شیوه مدیریت یعنی یک کرسی در هئیت مدیره را برای خود محفوظ نگه میدارند.
- Business Incubator | مراکز رشد
اینگونه سازمانها معمولا روی بخش فناوری تمرکز دارند و یک استارتاپ را از ابتدا تا مراحل توسعهاش همراهی مینمایند. این سازمانها معمولا روی مواردی همچون ایجاد شغل، احیا و میزبانی و اشتراک خدمات و… تمرکز دارند و منابع خود را با شرکتهای نوپا به اشتراک میگذارند. برای مثال آزمایشگاههای خود را در اختیار استارتاپی که تازه شروع به کار کرده است، قرار میدهند. معمولا این سازمانها برای به اشتراکگذاری منابعشان مبلغی از شما دریافت خواهند کرد
شرایط اخذ ویزای استارتاپ کانادا
- نمره آیلتس برای ویزای استارتاپ کانادا یکی از مهم ترین شرایط است و کسب حداقل نمره سطح ۵ زبان انگلیسی و فرانسوی در صحبت کردن، خواندن، شنیدن و نوشتن الزامی می باشد
- نامه پشتیبانی از طرف سازمانی که قرار است استارتاپ شما را حمایت کند.
- تمکن مالی برای اسکان و زندگی خود و خانوادهتان. از آنجایی که دولت کانادا از ویزای استارتاپ حمایت مالی نمیکند داشتن تمکن مالی الزامی است.
- مدرک دانشگاهی اگرچه جزو شرایط ذکر شده و رسمی برای کسب ویزای استارتاپ کانادا نیست اما وجود آن در مدارکتان میتواند مفید باشد.
- استارتاپتان در کانادا ثبت شده و در حال فعالیت باشد.
- تمام این کسب و کار یا حداقل بخش زیادی از آن باید در خاک کانادا انجام شود.
- حداقل ۱۰درصد از حق رای شرکت باید متعلق به شما باشد.
- ۵۰ درصد با بیشتر از حق رای شرکت نباید متعلق به هیچکس دیگری باشد.
- باید حتما در مدیریت کسب و کارتان نقش فعالی داشته باشد.
- نکته مهم اینکه حداکثر پنج نفر میتوانند از طریق یک کسب و کار اقامت دائم بگیرند. اما اگر یکی از آنها درخواستش را پس بگیرد و یا رد شود به طور خودکار درخواست بقیه نیز کنسل خواهد شد.
صفر تا صد مراحل اخذ ویزای استارتاپ کانادا
۰۱
تحقیق درباره ویزای استارتاپ کانادا
در مرحله اول شما باید اطلاعات لازم درباره این ویزا را به دست آوردید و بفهمید که آیا ویزای استارتاپ برای شرایط شما مناسب است یا خیر؟
۰۲
دریافت چک لیست مدارک
در مرحله دوم باید چک لیست مدارک مورد نیاز برای این ویزا را از اداره مهاجرت کانادا دریافت نمایید. برای این کار باید به وبسایت این اداره رفته و پکیج برنامه ویزای استارتاپ را دریافت نمایید. در این پکیج یک دستورالعمل برای اپلای و یک لیست مدارک مورد نیاز وجود دارد.
۰۳
تکمیل و امضای فرمهای مربوطه
در مرحله سوم باید فرمهای مربوط به اخذ این ویزا را تکمیل و امضا کنید. برای این کار هم باید به وبسایت اداره مهاجرت کانادا مراجعه کرده و روی دکمه “validate” بزنید. قسمتهایی از فرم که خالی باقی مانده است به شما نشان داده میشود. در مرحله بعدی از فرمها و صفحه بارکد پرینت گرفته و در نهایت فرم را تاریخ بزنید و امضا کنید.
04
جمع آوری مدارک مورد نیاز
برای دریافت استارتاپ ویزا به مدارکی نیاز دارید که در ادامه لیستی از این مدارک ارائه شده و همانطور که ذکر شد از وبسایت اداره مهاجرت کانادا نیز چک لیست مدارک را میتوانید دریافت کنید. در این مرحله باید به تکمیل این مدارک بپردازید. توجه داشته باشید که همه مدارک باید در یک پاکت مهر و موم شده قرار گیرند. همچنین باید از چک لیست مدارک پرینت گرفته آن را امضا کنید و در صفحه اول درخواستتان قرار دهید. اگر یکی از مدارک وجود نداشته باشد درخواست شما ناقص محسوب میشود.
05
پرداخت هزینه ویزای استارتاپ
در این مرحله باید هزینه درخواست ویزا را به صورت آنلاین پرداخت کرده و رسید آن را به مدارک خود اضافه کنید.
06
ارسال درخواست
وقت آن رسیده که درخواستتان برای اخذ ویزای یکی از بهترین کشورها ارسال نمایید. قبل از این کار باید مطمئن شوید که مدارکتان کامل است، فرمها را امضا کردهاید و هزینهها را نیز پرداخت کردهاید. همه اسناد و مدارکتان باید در در یک پاکت ۱۲*۹ قرار گیرند و مهر و موم شوند و روی پاکت نیز باید “start-up visa” نوشته و به آدرس صحیح پست شود. در نهایت اگر درخواست شما پذیرفته شود، برایتان ویزای استارتاپ کانادا صادر میشود که تاییدیه اقامت دائم (COPR) و همچنین ویزای ورود (Entry Visa) شامل آن است. هنگام ورود به خاک کانادا باید COPR را همراه با خود داشته باشید و قبل از آن نیز باید چک کنید که اطلاعات آن صحیح باشد.
هزینه های اخذ ویزای استارتاپ کانادا
اما یکی از بخشهای مهم اخذ ویزای کانادا که باید حتما درباره آن اطلاعات داشته باشید، هزینههای آن است. در روند دریافت این ویزا باید هزینههایی را به اداره مهاجرت پرداخت نمایید. تمکن مالی داشته باشید و بتوانید ثابت کنید که از پس مخارج زندگی خود و خانوادهتان در کانادا بر میآیید. در ادامه هزینههای اخذ ویزای استارتاپ کانادا را با جزئیات بیشتری بررسی خواهیم کرد. با ما همراه باشید.
تمکن مالی مورد نیاز برای اخذ ویزای استارتاپ کانادا
به طور کلی برای اینکه بتوانید در این کشور اقامت نمایید باید بتوانید ثابت نمایید که از عهده تمکن مالی و تامین هزینههای زندگی خود و خانواده تان در کانادا به مدت یک سال بر میآیید. تمکن مالی سندی معتبر و رسمی است و در بانک صادر می شود. در جدول زیر براساس جمعیت افراد خانواده سرمایه مورد نیاز برای تمکن مالی نوشته شده است. این پول میتواند به صورت حساب بانک ارائه شود.
تعداد اعضای خانواده | مبلغ مورد نیاز |
۱ نفر | 25,338 دلار کانادا |
۲ نفر | 31,544 دلار کانادا |
۳ نفر | 38,780 دلار کانادا |
۴ نفر | 47,078دلار کانادا |
۵ نفر | 53,402 دلار کانادا |
هزینههای دولتی برای اخذ ویزای استارتاپ کانادا
هزینه اقامت دائم متقاضی اصلی | ۱۶۲۵ دلار برای بررسی پرونده + ۵۱۵ دلار برای مجوز اقامت دائم یعنی به طور کلی ۲۱۴۰ دلار |
هزینه اقامت دائم همسر متقاضی | ۸۵۰ دلار برای بررسی پرونده + ۵۱۵ دلار برای مجوز اقامت دائم کانادا یعنی به طور کلی ۱۳۶۵ دلار |
هزینه اقامت دائم فرزندان | ۲۳۰ دلار برای هر فرزند |
هزینههای اخذ مجوز کار کانادا
هنگامی که درخواست صدور ویزای استارتاپ را ثبت کردید، روند اقامت دائمتان نیز آغاز میشود. اما برای اینکه بتوانید در این مدت در کانادا بمانید باید مجوز کار دریافت نمایید و تا اخذ ویزای دائم در کشور کانادا کار کنید. برای دریافت این مجوز باید نامه پشتیبانی و تعهدنامه از یک سرمایهگذار کانادایی داشته باشید. هزینههای اخذ مجوز و همچنین داشتن تمکن مالی از دیگر شروط اخذ مجوز کاری است. برای اخذ مجوز کار در کانادا باید هزینههای زیر را پرداخت نمایید:
ورک پرمیت متقاضی اصلی | ۱۵۵ دلار کانادا |
ورک پرمیت همسر | ۲۲۵ دلار کانادا |
ویزای فرزندان | ۱۰۰ دلار برای هر فرزند |
انگشت نگاری | ۸۵ دلار برای هر نفر |
نکته مهمی که باید بدانید است که اگر بخواهید همراه با خود بیش از ۱۰ هزار دلار به کانادا ببرید، حتما باید این موضوع را به افسر فرودگاه اطلاع دهید زیرا در غیر این صورت پولتان ضبط میشود و خودتان هم باید بازجویی شوید.
مدارک لازم برای اخذ ویزای استارتاپ کانادا
برای اخذ ویزای کانادا باید مدارکی را آماده کنید که در ادامه لیستی از این مدارک ارائه خواهیم کرد. با ما همراه باشید.
- بیزینس پلن و رزومه
- نامه پشتیبانی از سرمایهگذار کانادایی
- تمکن مالی و معرفینامه بانکی
- مدرک زبان فرانسه یا انگلیسی
- گواهی عدم سوء پیشینه و تاییده معاینه پزشکی
- مدارک شخصی از جمله پاسپورت، شناسنامه، سند ازدواج و…
- رسید پرداخت هزینهها
مزیت دریافت استارتاپ ویزای کانادا
نمونه های موفق ویزای استارتاپی کانادا
از سال ۲۰۱۳ تا سال ۲۰۲۰ ایران یکی از کشورهایی بوده که بیشترین درخواست ویزا به کانادا را داشته است. در مورد اخذ ویزای استارتاپ کانادا نیز همین روال بوده است. در طول این سالها ایرانیان زیادی استارتاپ جدیدی را در کانادا شروع کردهاند که برخی از این استارتاپها بسیار عملکرد موفقی داشتهاند. برای نمونه میتوان به Dapper Labs اشاره کرد که فعالیت خود را در سال ۲۰۱۸ در زمینه رمز ارز فلو آغاز کرد. موسس این استارتاپ شخصی به نام رهام قره گوزلو است.
نمونه موفق دیگر استارتاپ Loopio است که آن را جعفر اویناتی، مت یورک، ذاکر همرج تاسیس کردهاند. این استارتاپ را باید یک شرکت نرم افزاری دانست که به طور خاص سوالات امنیتی را مدیریت میکند.
یک استارتاپ موفق دیگر که میتوان نام آن را در این لیست قرار دارد، استارتاپ ApplyBoard است که مارتین بصیری، ماسی بصیری و متی بصیری آن را تاسیس کردهاند. این شرکت در حوزه نرم افزارهای آموزشی کار میکند. پایه آن براساس هوش مصنوعی است و به طور ساده کارش این است که به دانشجویان کمک کند برای تحصیل در خارج از کشور درخواست دهند. درواقع ApplyBoard را باید بزرگترین پلتفرمی دانست که دانشجویان از سرتاسر جهان را به یک روش به دانشگاهها وصل میکند.
ویزای استارتاپ کانادا در کم ترین زمان و هزینه در موسسه حامی
مراحل اخذ ویزای استارتاپ کانادا
سوالات متداول درباره اخذ ویزای استارتاپ کانادا
سوالات رایجی درباره اخذ ویزای استارتاپ کانادا وجود دارد که معمولا کسانی که در مرحله تحقیق درباره این ویزا هستند و یا دارند مراحل دیگر اخذ آن را طی میکنند، ممکن است با آن مواجه شوند در ادامه برخی از متداولترین این سوالات را پاسخ خواهیم داد.
شما برای این بتوانید ویزای استارتاپ را دریافت کنید باید برخی از شرایط مانند : کسب و کار موجه ، نامه پشتیبانی، داشتن مدرک سطح ۵ آیلتس، پول کافی برای اقامت و زندگی در کانادا،
بله شما باید حداقل نمره قبولی را در خواندن، نوشتن، مکالمه و… در سطح ۵ زبان فرانسوی یا انگلیسی دریافت کنید.
شما میتوانید از طریق ویزای استارتاپی اقامت دائم کانادا را دریافت نمایید. اما دریافت این ویزا با فرض اینکه همه شرایط و مدارک شما آماده است، ۱۲ تا ۱۶ ماه زمان میبرد. در این مدت اگر میخواهید در کانادا بمانید باید مجوز کار دریافت کنید.
شما میتوانید از طریق موسسه مهاجرتی حامی برای اخذ ویزای استارتاپ کانادا اقدام نمایید. این موسسه خدماتی در زمینه ویزای استارتاپ کانادا ارائه میدهد که این خدمات عبارتند از: ارزیابی امکان سنجی، توسعه و راه اندازی.