یکی از روشهای مهاجرت به کانادا، ثبت شرکت است اما توجه داشته باشید که خود این کار به تنهایی منجر به اخذ PR یا اقامت کانادا به صورت دائم نمیشود. افرادی که در کانادا شرکتی را ثبت میکنند باید در مدت زمان مشخصی به سود دهی برسند تا دولت کانادا با اخذ اقامت دائم آنها موافقت کند. روشی که تقریبا آن را می توان همسو و موازی با ویزای استارتاپ کانادا دانست.
در این مطلب قصد داریم همه چیز را درباره ثبت شرکت در کانادا بررسی نماییم در مطالب قبلی در مورد مالیات در کانادا با شما صحبت کرده بودیم اگر شما هم علاقه مند به کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه هستید، با ما تا انتهای این مطلب همراه باشید.
لازم است بدانید که مهاجرت به کانادا از طریق ثبت شرکت و کارآفرینی به هیچ عنوان کار آسانی نیست . کشور کانادا هنگامی ثبت شرکت را تایید می کند که اطمینان داشته باشد شما در دراز مدت برای اقتصاد کشورش مفید خواهید بود. در نهایت داشتن بیزنس پلن و برنامههای کارآفرینی استانی کانادا است که منجر به اخذ اقامت دائم شما در این کشور خواهد شد.
برای اینکه بتوانید شرکتی را در کانادا ثبت کنید، به مجوز تجارت احتیاج دارید که اداره فدرال کانادا آن را صادر میکند. قوانین در کانادا در زمینه بیزنس و تجارت به صورتی است که بسیاری از کسب و کارهای جدید و شرکتهای تازه تاسیس را حمایت میکند. بنابراین این کشور از نظر بسیاری افراد، مقصد مناسبی برای مهاجرت از طریق سرمایهگذاری است.
شرکت خصوصی (Sole Proprietorship): شرکت خصوصی را یک نفر اداره خواهد کرد و باید آن را سادهترین نوع مدیریت بیزینس دانست.
شرکت مشارکتی (Partnership): در بیزینس مشارکتی، دو یا چند شریک یک شرکت را تاسیس مینمایند و سرمایههایشان را روی هم میگذارند. این سرمایه میتواند مهارت، پول، نیروی کار و… را شامل شود. شرکتهای مشارکتی در کانادا به سه صورت ثبت می شود. در صورت اول، سرمایهگذاران به یک اندازه در سود، زیان و مسئولیت شریک هستند که به آن مشارکت عمومی میگویند. در صورت دوم، یک یا دو نفر مسولیت نامحدود و بقیه افراد مسولیت محدود در حد بیان نظرات بر عهده دارند که به آن مشارکت محدود میگویند. در صورت سوم، فرد با یکی از شرکا قرارداد میبندد و در صورتی که مشکلی پیش بیاید فقط داراییهای آن فرد به خطر میافتد. به این نوع مشارکت با مسولیت محدود (LLP) گفته میشود.
شرکت سهامی (Corporation): در این شرکت، فرد سهام میخرد و هر کس به اندازه سهامی که خریده است، حق مالکیت شرکت را دریافت مینماید.
شرکت تعاونی (Cooperative): این نوع شرکت، مسولیت محدود دارد و توسط اعضا مدیریت میشود.
در کشور کانادا هم مدیران غیرکانادایی که در کشور خود شرکت دارند و میخواهند شعبهای هم در کانادا تاسیس کنند و هم غیر بومیانی که قصد دارند در کانادا برای خود شرکت تازهای تاسیس نمایند؛ مجوز این کار را خواهند داشت.بنابراین افراد غیر مقیم در صورت داشتن شرایط لازم می توانند شرکتی ثبت کنند.این افراد اگر دارای کسب وکاری در کشور دیگری هستند می توانند شرکت موجود را به کانادا منتقل کنند و یا شعبه ای در این کشور راه اندازی کنند، می توانند شرکتی را در استان یا در سطح فدرال کانادا ثبت نمایند و آن را از کشورهای خود اداره کنند.هم چنین می توانند با نقل مکان به عنوان یک کارآفرین انحصاری یا خوداشتغال،یک شرکت در کانادا ثبت کنند. از ساده ترین راه های ثبت شرکت افراد غیر مقیم درکانادا انتقال شرکت موجود یا ایجاد یک شعبه درکانادا ومدیریت آن در خارج است.دراین صورت سرمایه گذار غیرمقیم باید یک نماینده محلی را برای تکمیل مراحل ثبت شرکت درکانادا تعیین کند.
در نهایت مهمترین چیزی که درباره ثبت شرکت در کشور کانادا باید بدانید این است که قوانین هر استان ممکن است متفاوت باشد. هر شخص در درجه اول باید از طریق راههایی مانند ویزای استارت آپ و خود حمایتی اقدام نماید. راه دیگری نیز برای مهاجرت به کانادا وجود دارد که به آن ویزای کارآفرینی میگویند.
امکان دارد در ابتدای امر تصور کنید که ثبت شرکت در کشوری مثل کانادا سخت است اما، اگر همه چیز را درست و اصولی طی کنید، حتما موفق خواهید شد. چند قدم برای ثبت راحت شرکت در کانادا وجود دارد که در ادامه به بررسی آنها خواهیم پرداخت.
هزینه ثبت شرکت در کانادا
هر استان در کانادا شرایط مخصوص به خود را برای ثبت شرکت دارد و به همین دلیل هم نمیتوان یک هزینه مشخص برای این کار را مشخص کرد. اما به طور کلی میتوان گفت، افرادی که میخواند در کانادا شرکت ثبت کنند، باید حداقل سه سال سابقه مدیریت یک شرکت را داشته باشند.
در نهایت میتوان گفت، حداقل سرمایه برای ثبت شرکت در این کشور چیزی حدود 1600000 دلار کانادا است. هزینههای ثبت شرکت در کانادا شانل هزینه ثبتنام تجاری در حدود 20 دلار و هزینه فرم ثبتنام بین 200 تا 250 دلار است.
لازم است بدانید که به منظور ثبت شرکت باید اظهارنامه مالکیت و همچنین یک فرم مشارکت تهیه کرده و بعد از آن درخواست خود را ارائه دهد. همچنین متقاضی باید پس از اینکه موافقتنامهها و مجوز بیزینس را دریافت کرد؛ حدود ۸۰۰ دلار کانادا به دولت این کشور به عنوان وثیقه ارائه دهد. این وثیقه پنج سال در اختیار دولت خواهد بود و بعد از مدت به شخص بازگشت خواهد بود.
بیشتر بخوانید: همه چیز درباره بیمه در کانادا
حالا وقت آن رسیده که به این سوال پاسخ دهیم که چرا ثبت شرکت در کانادا به این میزان طرفدار دارد؟ پاسخ ساده است.یکی از رقابتی ترین کشورهای جهان کانادا است.هزینه های عملیاتی کم تری درمقایسه با ایالت متحده ،بریتانیا واسترالیا دارد ،افتتحاح حساب بانکی تجاری برای شرکت کانادایی در هر نقطعه از جهان ساده است، کانادا به عنوان دومین مکان جذاب برای شرکت هایی که در پروژه های تحقیق وتوسعه ، تولید و تجارت و خدمات دیجیتال فعالیت دارد رتبه بندی شده است. کانادا دارای منابع طبیعی فراوان است که طیف وسیعی از صنایع را پشتیبانی می کند.علاوه براین برای انواع شرکت ها هم مزایای زیادی دارد که در ادامه برخی از این مزایا را بیان خواهیم کرد.
مزیت های شرکت خصوصی: راحتترین و کم هزینهترین نوع شرکتی است که در کانادا میتوان برپا کرد.
مزیت های شرکت مشارکتی: تقسیم ریسک شرکت بین افراد، تقسیم مدیریت، گزارش مالیاتی آسان
مزیت های شرکت سهامی: مسولیت محدود، درگیر نبودن مالکان در قبال بدهیهای شرکت، جذب آسان سرمایهگذار و موسسات مالی، عضو شدن ارگانهای دولتی در صورت کار با آنها، دریافت درآمد به صورت حقوق یا سهام
مزیت های شرکت تعاونی: اداره توسط خود اعضا، مسولیت محدود
علاوه بر مزایای فوق، حق زندگی در کانادا و استفاده از امکانات برای فردخانواده او وجود دارد.
یکی از مهم ترین اقداماتی که دولت کانادا در چند سال اخیر در زمینه جذب مهاجر، سرمایه و همچنین نیروی متخصص کرده است فراهم آوردن شرایطی برای ایجاد و راه اندازی یک کسب و کار با اهداف مختلف تجاری می باشد و توانسته است شرایط بسیار خوبی را در چند سال اخیر برای کسانی که اقدام به تاسیس و یا ثبت یک شرکت در این کشور می کنند را فراهنم آورد. در این مطلب نیز ما سعی کردیم مهم ترین موارد و مراحل را برای ثبت یک شرکت در کانادا برای شما توضیح دهیم تا بتوانید با خیال راحت کسب و کار خود را در این کشور ایجاد کنید.
هزینه ثبت شرکت در کانادا چقدر است ؟
خرید شرکت در کانادا به چه صورت می باشد ؟
موسسه کسب و کار حامی
منبع :canada.ca